SliderMN Više

Najmanje dvoje poginulih u nesreći na Obzovici, 17 povrijeđenih

Prej tvteuta15:15 19 Septembar 2023

Sedamnaest povrijeđenih u teškom udesu kod Obzovice je transportovano u Opštu Bolnicu Cetinje, a četiri pacijenta su pregledana u Domu zdravlja Cetinje. Nakon zbrinjavanja, četiri vitalno ugrožena pacijenta su vozilima Opšte bolnice Cetinje i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć transportovani u Urgentni centar KCCG, saopštio je direktor Vuk Niković.

„Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore primio je poziv oko 12 sati da se desio saobraćajni udes u mjestu Obzovica. Na lice mjesta odmah su upućene četiri ekipe iz Podgorice, dvije sa Cetinja, jedna iz Budve, dva vozila Doma zdravlja Cetinje, dva vozila Opšte bolnice Cetinje i jedno vozilo VMC-a“, objasnio je on, a prenosi DAN Online.

U autobusu je bilo više od 30 putnika.a, u  toku je pretraga terena. Iz KCCG saopštili su da su četiri osobe vitalno ugrožene, i nakon zbrinjavanja transportovane u KCCG. Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je da se čeka elevator iz Podgorice da podigne autobus da se vidi ima li još tijela ispod, prenosi RTCG.

Nesreća se dogodila na  magistralnom putu Cetinje – Budva, kada je došlo do slijetanja autobusa firme „Papović“  u provaliju duboku 15 metara. Kako saznaju mediji, vozač je priveden i saslušan i navodno se žalio na jak bol u glavu u momentu kada je izgubio kontrolu nad autobusom.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Dritan Abazović i predsjednika Skupštine Danijela Đurović izrazili su saučešće porodicama žrtava nesreće, a povrijeđenima poželjeli brz oporavak.

“Izjavljujem iskreno i najdublje saučešće porodicama stradalih, a svim povrijeđenima želim brz oporavak”, napisao je premijer u objavi na mreži X (Twitter).

“Zatečen sam viješću o saobraćajnoj nesreći na Obzovici. Mislima smo uz porodice nastradalih i povrijeđenih”, napisao je Milatović na društvenoj mreži X.

 

“U ovim teškim trenucima moramo biti solidarni i jedinstveni u podršci onima koji su bili dio tragičnog događaja koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Da se više nikad ne ponovi”, napisala je Đurović u objavi na platformi X (Twitter).

  • 1

    Radio