AKTUELNO Više

Najavljena saradnja opštine i države protiv divlje gradnje

Prej tvteuta16:38 20 Februar 2017

U radnoj posjeti Opštini Ulcinj boravili su   potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin, ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović kao i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. Tema današnjeg radnog sastanka bila je adekvatna priprema Ulcinja za narednu turističku sezonu gdje je ministar Radulović kazao gradonačelniku Nazifu Cunguu da će se donošenjem PUP-a moći konačno realizovati i najavljene investicije, u koje spada i dovođenje renomiranog turističkog operatora TUI-a. Sa ministrom Nuhodžićem govorilo se i o proširivanju aktuelnog graničnog prelaza Sukobin – Murićan, ali i izgradnja dva nova granična prelaza u skorijem periodu.

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tvrdi da je Vlada definitivno odlučila da stane na put nelegalnoj gradnji i da će se svi kojima prvenstveni cilj divljeg objekta nije bilo od egzistencijalnog pitanja – naći prvi na udaru.

„Razvojni potencijali ulcinjske opštine su na jako niskom nivou po pitanju realizacije, a najveći problem je bespravna gradnja koja obeshrabruje one  koji žele da grade u skladu sa zakonom, a pri tome se stvara nelojalna konkurencija“, kazao je Pažin.

Ministar takođe vjeruje da teret krivice nose podjednako  kako opštinski organi tako i državni. Nakon donošenja PUP-a, ministar tvrdi da će se pomoći i izaći u susret svim onima koji su nelegalno gradili da bi stvorili krov nad glavom, ali i da neće imati razumijevanja za nelegalne objekte koji su služili za izdavanje.

 

  • 1

    Radio