SliderMN Više

Nacrt PP za Ulcinj – marina ipak na rtu Đerane, moguća rušenja nelegalnih objekata zbog saobraćajnica?

Prej tvteuta13:15 23 Oktobar 2023

Ako se usvoji nacrt Prostornog plana Crne Gore za period do 2040. godine, Ulcinj bi konačno mogao dobiti željno iščekivane važne infrastrukturne projekte. Tu svakako spada potencijalni aerodrom u Štoju, proširenje saobraćajnica, izgradnja mosta na rijeci Bojani, ali i drugi manji projekti.

Diplomirani inženjer arhitekture i izvršni direktor A.D.A. Office-a, Aleksandar Dabović, gostujući u jutarnjem programu TV Teuta „Novi dan“ komentarisao je nacrt prostornog plana, koji je, prema njegovim riječima dobar i stručno urađen.

nacrt PP do 2040. godine, zahvat opštine Ulcinj

Čini se da će najveći posao imati lokalne samouprave, koje će morati da pronađu način kako da ispune obaveze koje „nameće“ prostorni plan, u šta spada i eliminacija nelegalnih objekata, koji ulaze u određene trase puteva i projekata.

Dabović

Dabović je potvrdio da se, tehnički, nacrt može usvojiti do kraja kalendarske godine, i da bi bilo poželjno da to bude što prije.

Na pitanje da li  će novi Prostorni plan zahtijevati drastične izmjene u budućem izgledu Ulcinja, Dabović ocjenjuje da se nijedan plan ne može sprovesti bez akcije i pomoći države.

„Opština (Ulcinj) treba da bude dobar partner u sprovođenju državnih projekata i trasa. Naravno, u svom, lokalnom interesu, da  naši sugrađani imaju što kvalitetniji život. Ovaj plan je planiran za 20 godina, i nijednom se nije do sada desilo da se jedan takav plan realizuje u potpunosti. Ja bih bio srećan kada bi autoput  Bar – Boljare bio završen i kada bi se u Ulcinju otvorio još jedan granični prelaz i ta brza cesta sprovela kroz našu opštinu“, ocijeni je Dabović.

Poslušajte i da li Dabović vjeruje da na području opštine Ulcinj može doći do eventualnih rušenja određenog broja nelegalnih objekata, poput onih u susjednoj Albaniji, ili će ipak postojati doza tolerancije.

Opširnije u intevjuu ispod:

  • 1

    Radio