AKTUELNO Više

Na Solanu bi uskoro mogle stići pumpe i mehanizacija

Prej tvteuta14:08 19 Mart 2021

Radnici Solane ali i svi koji su uključeni u problematiku ovog preduzeća i rezervata danas su konačno dobili ohrabrujuće vijesti. Naime, nakon što je stečajna uprava rasprodala najznačaniju mehanizaciju neophodnu za Solanu, Centar za proučavanje ptica odobrio je sredstva za kupovinu bagera i pumpi koje su trenutno najpotrebnije. Bivši radnici obišli su područje Solane sa predstavnicima kompanije „MZT“ iz Skoplja, koja proizvodi vodene pumpe a koje su dale ohrabrenje da bi uskoro mogli biti stvoreni uslovi da se Solana ponovo stavi u djelimičnu funkciju.

„Mi smo firmu „MZT“  angažovali uz saradnju Centra za zaštitu i proučavanje ptica koji su nas zamolili da im pomognemo oko toga šta je potrebno od mehanizacije, kada se konačno riješi pitanje vlasništva Solane. Ohrabruje nas što je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović  potvrdio da će država vrlo brzo riješiti pitanje Solane.  Kada se to riješi, prvo je potrebna kupovina  bagera i pumpena 31. stanici. Možda bi fakturu za ovu mehanizaciju trebali poslati stečajnom upravniku i sudiji, ali se trenutno nećemo baviti njima“, poručio je predstavnik bivših radnika Solane Saša Mitrović.

Mitrović je uputio apel novoj Vladi da se što prije riješi pitanje Solane, jer je svaki dan bez vode  za Solanu fatalan.

„Vrlo je bitno da mi ovo proljeće – ljeto dočekamo na terenima Solane, jer onda bismo uradili ogroman posao. Ako zimu dočekamo ovako, gubi se dragocjeno vrijeme“, zaključio je Mitrović.

Podsjećamo, stečajna uprava Solane u toku prošle godine rasprodala je najznačajniju mehanizaciju Solane u staro gvožđe,  i ostavila gotovo bez vode najznačajnije djelove ovog rezervata.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio