AKTUELNO Više

Na sajmu „Najbolje iz Crne Gore“ i izlagači iz Ulcinja

Prej tvteuta14:59 29 Oktobar 2021

Tradicionalni, osmi, sajam ”Najbolje iz Crne Gore”, biće održan 29. i 30. oktobra u shoping molu Delta City od 10 do 20 časova. Ponudu domaćih proizvoda predstaviće izlagači iz Podgorice, ali i gradske opštine Golubovci, te Kotora, Bara, Ulcinja, Danilovgrada, Bijelog Polja, kao i iz drugih gradova Crne Gore.

„Izlagači će se predstaviti sa domaćim proizvodima: medom, pčelarskim proizvodima, maslinama, maslinovim uljem, ribljim prerađevinama, voćem i povrćem, domaćim suhomesnatim proizvodima, vinom, sokovima, organskom hranom, sirevima i mliječnim proizvodima, čajevima i ljekovitim biljem. Posjetioci će moći na štandovima da besplatno degustiraju proizvode. Ono što ćemo po prvi put imati na sajmu, a što će posjetiocima sigurno biti interesantno jeste radionica koja izrađuje domaću tjesteninu, tako da će posjetioci moći da se upoznaju sa receptima i načinom izrade“, navodi se u saopštenju.

Organizatori sajma najavljuju da je  ovo odlična prilika da izlagači u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji svojih proizvoda naročito u toku trajanja pandemije virusa COVID 19.

„Cilj sajma je da što više utičemo na svijest potrošača da kupuju domaće proizvode i na taj način podrže male proizvođače, ali i da crnogorski proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi“, navodi se u saopštenju.

Svoje proizvode izlažu ulcinjski proivođači Eleonora Redžepagić, Pašo Ceka, Elodi Jakupi, Danilo Mihailović, Marina Đakonović i Senada Čobović.

  • 1

    Radio