AKTUELNO Više

Na probleme porodice Misini nadležni okreću glavu

Prej tvteuta08:07 30 Septembar 2020

Ovo je baraka koju četvoročlana porodica Misini godinama zove svojim domom, koja nije ni na nebu ni na zemlji.   Sa prvim kišnim danima, uslijedile su i nespravane noći  za ovu porodicu. U nemaštini, bez uslova za život a kamoli za učenje i siguran boravak odgajaju se dvoje maloljetne djece koji pohađaju školu. Zineta Murić, kao i svaka majka, brine za bezbjednost i zdravlje svoje djece, koji su posljednjih dana, spavali u sobičku u koji je prodrla voda, na mokrim krevetima, kaučima i jastucima.

Zineta kaže da godinama odlaze u opštinu kako bi im izašli u susret, međutim, nailazili su samo na prazna obećanja i neljudskost. Porodica živi od socijale, od koje se školuju dva dječaka koji će uskoro krenuti u školu.  Njen mlađi sin Selmedin ide u peti razred, voli da ide u školu ali nema uslova da se za nju pripremi i kod kuće uči kao i njegovi vršnjaci.

Glava porodice, Dalip, ogorčen je na čelnike opštine, kod kojih je , kako kaže, nebrojano puta odlazio moleći za pomoć, međutim, do sada nije dobio niti jedan odgovor. Dalip tvrdi da nadležni okreću glavu od njih, a jedan od razloga je prema njegovim tvrdnjama taj što su pripadnici Romske populacije, te i da se ne gleda jednako na probleme drugih građana i ove zajednice.

Sudbinu ove porodice dijele i mnoge druge porodice koje žive u ovom dijelu grada, a čije je priče i u prethodnim godinama Tv Teuta prenosila javnosti, međutim, gotovo ništa po pitanju rješenja stambenog pitanja  ovih porodica nije učinjeno.

Ukoliko želite da pomognete da porodica Misini dobije krov nad glavom možete im pomoći uplatom na žiro račun Lovćen Banke.

ZINETA MURIĆ

ŽIRO RAČUN LOVĆEN BANKA

565 – 0800100004662 – 94

  • 1

    Radio