AKTUELNO Više

Na Adi sjutra predstavljaju rezultate projekta saniranja erozije

Prej tvteuta15:39 8 Jul 2021

Predstavnici više crnogorskih institucija predstaviće rezultate uspješno realizovanog projekta hitnih mjera, koji je omogućio privremenu sanaciju erozije plaže na Adi.

U februaru ove godine sproveden je projekat hitnih mjera u dijelu izgradnje napera – zaštitne strukture čiji je autor prof. dr Sava Petković, uz koordinaciju i praćenje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a u realizaciji JP Morsko dobro. U maju je, u saradnji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za vode, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva odbrane, JP Morsko dobro, Vojske Crne Gore i HTP Ulcinjska rivijera, u kratkom vremenskom periodu realizovan drugi dio projekta hitnih mjera čime je u veoma kratkom vremenskom roku obezbijeđena plaža prosječne širine 35 m i dužine od oko 300m.

Događaju će prisustvovati ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović, predsjednik Opštine Ulcin  Aleksandar Dabović, državni sekretar za ekologiju Danilo Mrdak, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  ​Nikolina Mišnić, direktor Direktorata za vodoprivredu  Željko Furtula, kao i v.d. generalnog direktora za investicije u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja, Marko Vukašević i rukovodilac Službe za investicije i izgradnju Morskog dobra  Vukašin Mijatović.

  • 1

    Radio