TURIZAM Više

Na Adi se traži krevet više, 40% više noćenja nego lani

Prej tvteuta14:25 19 Avgust 2022

Ada Bojana vrvi od turista. Nudističko naselje na ulcinjskom rajskom ostrvu preplavili su turisti iz svih krajeva svijeta, što pokazuju i zvanični podaci. Direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović zadovoljno ocjenjuje dosadašnji tok sezone.

“  Gotovo smo stoprocentno popunjeni, u zadnjih mjesec dana se traži krevet više na Adi. Takvu popunjenost očekujemo i u narednim danima a takođe i u postsezoni, imamo neka najavljena dešavanja, tako da se nadamo i dobroj postsezoni“, kazao je Đakonović.

I ove godine kao i nekih ranijih godina, održaće se značajni zabavni, muzički i rekreativni događaji, koji će već od ovog vikenda učiniti Adu centrom značajnih događaja, i obogatiti turističku ponudu.

„Trudili smo se da tokom cijele sezone učinimo gostima zabavnim boravak na Adi, tako da je bilo više tematskih večeri i organizacija, a ove subote slijedi Sunset Fashion Festival, spoj muzike i mode, čiji je cilj ukazivanje na problem erozije, doćiće modni kreatori iz regiona i svijeta, poznati muzički izvođači“, dodaje Đakonović.

Trenutni podaci koji posjeduju još uvijek nijesu prešli rekordnu 2019. godinu, ali ohrabruje odlična posjećenost, koja će se prema riječima Đakonovića nastaviti i u septembru. Gosti dolaze sa svih meridijana, a gro turista ove godine dolazi iz Srbije.

Gosti na Adu dolaze zbog privatnosti ali i mora, koje je i ove godine nažalost odnijelo dobar dio plaže. Nadaju se da će se nakon završetka sezone konačno pronaći adekvatan pristup za rješenje problema erozije, koja zadnjih desetak godina intenzivno „guta“ plažu.

Više o priči sa Ade Bojane, pogledajte u večerašnjoj „Hronici Ulcinja“, od 20 sati i 30 minuta.

  • 1

    Radio