SliderMN Više

Muzička škola formirala svoju prvu klapu

Prej tvteuta18:15 12 Novembar 2022

Muzička škola u Ulcinju odnedavno je dobila svoju prvu klapu. Klapu koju čini devet djevojčica, a koje će svoj prvi javni nastup imati već za nekoliko dana, kada se bude 22. novembra obilježava Svjetski dan djeteta. Mentor klape i profesor Isljam Adžemović otkriva kako je došlo do formiranja ove klape, i sa kakvim repertoarima će se predstaviti javnosti.

“ Mi smo dobili poziv od direktora festivala u Perastu, na kojem učestvuju i muške i ženske klape, a ove godine prvi put će učestvovati i dječje klape. Mi smo se odazvali pozivu, i bilo nam je drago, i zahvaljujući inicijativi direktorici škole Fatimi Buzuku, formirali smo klapu. Stigao je i poziv da nastupimo na koncertu povodom Svjetskog dana djece, mi ćemo tamo nastupati sa jednom kompozicijom koju svakodnevno spremamo“, kazao je Adžemović.

U Ulcinju ima jako puno talentovane djece, ne samo za muziku, već i za balet. Baletska škola druga je takve vrste u Crnoj Gori, a vrata ove škole otvorena su već tri godine. Profesorica klasičnog baleta Bjanka Prentić vrijedno priprema svoje učenice u sali u sklopu Centra za kulturu, gdje smo imali prilike da prisustvujemo jednom času baleta.

„Prezadovoljna sam, djeca su divna i ovo je treća generacija baletskog odsjeka. Baletski odsjek broji 55 učenika u četiri odjeljenja, predano rade i lijepo napreduju“, kazala je Prentić.

I učenike muzičke ali i baletske škole u narednom periodu očekuju intenzivne pripreme kako za koncerte i druge kulturne manifestacije, tako i za takmičenja na državnom i regionalnom nivou.

  • 1

    Radio