SliderMN Više

MUP: Od 4. maja do 1. avgusta produženo radno vrijeme u filijalama na primorju

Prej tvteuta12:00 26 April 2022

Odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova, a u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima u susret turističkoj sezoni, predstojećim izborima za odbornike, te usljed povećanog broja zahtjeva, u područnim jedinicama i filijalama za upravne poslove, državljanstvo i strance MUP-a u primorskim gradovima radno vrijeme će biti produženo.

„Imajući u vidu prioritete adekvatnog i blagovremenog pružanja usluga i informacija građanima, od srijede 4. maja do 1. avgusta ove godine, područne jedinice i filijale u opštinama: Herceg Novi, Kotor, Tivat, Bar, Budva i Ulcinj, radiće u periodu od sedam do 17 časova, dok će se usluge građanima, turistima i privrednicima pružati u periodu od osam do 16 časova“, saopštili su iz MUP-a.

Kako su naglasili, uvođenjem dužeg rada sa građanima u toku trajanja turističke sezone i kontinuiranim unapređenjem kvaliteta usluga, Ministarstvo unutrašnjih poslova orjentisano je na dostizanje i dosljednu primjenu standarda Evropske unije u oblasti javne uprave u čijem su fokusu građani i njihove potrebe.

„Produženo radno vrijeme, u želji da se izađe u susret potrebama građana, istovremeno će doprinijeti i garantovanju jednakih prava na pristup uslugama, smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim grupama“, napominju iz MUP-a.

  • 1

    Radio