SliderMN Više

MP: Prijedlog za razriješenje Čobe proslijeđen Školskom odboru

Prej tvteuta12:25 13 Septembar 2023

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da su odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupilo po inicijativama povodom sumnji u nezakonit rad direktorice JU OŠ „Maršal Tito” Ulcinj Medine Čobe. Uprava za inspekcijske poslove je, kako navode, Ministarstvu prosvjete dostavila predlog za razrješenje direktorice Čoba koji je proslijeđen Školskom odboru na nadležno postupanje.

„Ministarstvo prosvjete je odmah i bez odlaganja, u skladu sa svojim nadležnostima, postupilo po inicijativama koje su nam dostavljene u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na sumnje u nezakonit rad direktorice JU OŠ „Maršal Tito” Ulcinj, Medine Čobe“, ističu u saopštenju.

Čoba / skrinšot TV Teuta

Tako je, kažu, još 5. septembra Upravi za inspekcijske poslove upućen zahtjev za inspekcijski nadzor u JU OŠ „Maršal Tito“, Ulcinj.

Uprava za inspekcijske poslove je, kako navode, Ministarstvu prosvjete dostavila predlog za razrješenje direktorice Čoba koji je proslijeđen Školskom odboru na nadležno postupanje.

„Podsjetićemo da je od 1. maja Izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, utvrđeno da je izbor i razrješenje direktora ustanova u nadležnosti školskog, odnosno upravnog odbora“, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

  • 1

    Radio