Kulturë Më shumë

Mosha e Ullinjëve

Prej tvteuta11:56, 25 Nëntor 2014

Në Ulqin tri ditë kanë qëndruar ekspertët nga Turqia për të vlerësuar moshën e trungjeve të disa dhjetëra trungjeve të ullinjëve në ullishtën e kësaj komune. Merret vesht të kenë konstatuar se në komplekset e ullinjëve ka disa trungje më të vjetër se 1,5 mijë vjet, edhe do të prezentohen në nivelin Europian. Nuk ka dyshim që Ulqini ka ullishtë unike, përmendoren më të madhe gjallë të ullishtarisë në Adriatik dhe një nga ambientet më të bukur në Mesdhe.

  • 1

    Radio