EKONOMIJA Više

Morsko dobro za 8 mjeseci kasiralo 6,3 miliona, zaštita Ade u vrhu prioriteta

Prej tvteuta14:21 30 Avgust 2022

Prihodi JP Morsko dobro  (JPMD) za nepunih osam mjeseci ove godine iznose 6,3 miliona eura, kazao je za Radio Crne Gore predsjednik Upravnog odbora JPMD Blažo Rađenović.

On ukazuje na promjenu raspodjele sredstava od dolaska novog menadžmenta, koja ide u prilog investicijama i kapitalnim projektima.

Rađenović ističe da će istinu o uvredljivim tekstovima, koji su objavljeni na nekim portalima, utvrditi nadležne institucije i da ih u potpunosti odbacuje. Prihodi JPMD su na nivou 80 odsto od planiranih za ovu godinu, kaže Rađenović.

„Zaključno sa 24. avgustom prihodi iznose 6,3 miliona eura. Planirano je da do kraja godine ostvarimo preko osam miliona i očekujem da ćemo za narednu moći da pričamo o ozbiljnijim kapitalnim investicijama u svih šest primorskih opština-.“, kazao je Rađenović.

Rađenović pojašnjava da je novi menadžment promijenio politiku poslovanja i raspodjele sredstava, posebnu u dijelu izdvajanja i ulaganja u infrastrukturu priobalnog dijela.

„Dok nije došao novi menadžment i Upravni odbor preko 70 odsto je išlo na plate i neke druge troškove, dok je 30 do 40 procenata izdvajano za investicije. Potpuno se promijenio taj koncept. Sad je za plate 30 odsto a ostalo na ulaganja i to ćemo podizati iz godine u godinu , što više budemo mogli.

Od niza kapitalnih investicija Ada Bojana je u vrhu prioriteta i nadam se da će studija koju rade stručnjaci iz Italije biti dugoročno rješenje“, dodaje Rađenović.

  • 1

    Radio