SliderMN Više

„Moraćemo tražiti nova tržišta za uvoz mlijeka, očekujemo stabilizaciju cijena“

Prej tvteuta12:49 24 Septembar 2022

Crnogorska privreda, a posebno trgovinski lanci u prethodnom periodu su pred velikim izazovom zbog sve rastuće inflacije kako u zemlji i regionu.

Život je postao skup a potrošačka moć kupaca je u padu, iako su cijene određenih prehrambenih proizvoda krenule da pojeftinjuju. Što se tiče robe, nje na tržištu za sada ima dovoljno, ali je neizvjesna situacija po pitanju mlijeka i mliječnih proizvoda.

„Na tržištu ima dovoljno robe, sad se desila situacija sa mlijekom i mliječnim proizvodima da tu malo fali sirovine, okruženje ima za svoje potrebe mlijeka i viškove dalje proslijeđuju a nama pripadne mali dio, što nije dovoljno za tržište Crne Gore. Mislim da ćemo u narednom periodu morati da tražimo alternativna tržišta, u odnosu na ovo što je do sada bilo“, kazao je vlasnik jednog trgovinskog lanca i malog prehrambenog pogona Rizo Hajdarpašić.

Komentarišući dolazak trgovinskog giganta „Lidla“ u Crnu Goru, Hajdarpašić smatra da će to uništiti male proizvođače i da ne zna odakle će se zapošljavati radna snaga za taj lanac.

„Mali marketi će se zatvoriti, njihovi radnici će prelaziti s jednog posla na drugi, i šta smo uradili? Tu je najveća bojazan“, ocijenio je Hajdarpašić.

Poslušajte u nastavaku i kako trgovci moraju da balansiraju u svom poslovanju u vremenu ekonomske nestabilnosti i inflacije.

 

  • 1

    Radio