SliderMN Više

Mještani Mrkojevića uz podršku mještana Kruta u nedjelju ponovo blokiraju put

Prej tvteuta10:26 6 Avgust 2022

Mještani Mrkojevića najavili su  da će u nedjelju, sedmog avgusta ponovo blokirati regionalni put R-29 u mjestu Pečurice na putu od Bara ka graničnom prelazu Sukobin.

Iz organizacionog odbora protesta kazali su da još nema reakcije iz Vlade na zahtjeve mještana u vezi sa rekonstrukcijom puta, “pa je odlučeno da se intenzivira blokada i sada će tarajati sat vremena, počev od 10:00”.

„Ovog puta, protestu će se pridružiti i mještani Kruta iz ulcinjske opštine kojima takođe pripada dio ove trase u dužini od 14 km. U pitanju je visoko frekventna dionica puta kojom godišnje prođe oko 500.000 vozila“najavio je Organizacioni odbor.

Mještani Mrkojevića započeli su proteste nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za tender za rekonstrukciju puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Zahtjevi Mrkojevića su da se hitno donese Odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022 godinu, da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu, te i da se započne postupak eksproprijacije i isplate sredstva vlasnicima zemljišta koja su uplaćena od strane Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

(izvor: Feral BAR)

  • 1

    Radio