AKTUELNO Više

Mirno tokom novogodišnjih praznika, policija intenzivno prati poštovanje mjera

Prej tvteuta14:14 5 Januar 2022

Pripadnici Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj ni ove kao ni prethodne godine, u najluđoj noći nijesu imali većih intervencija, te su ograničenje rada ugostiteljskih objekata i zabrana održavanja dočeka na otvorenom u značajnoj mjeri natjerali naši sugrađane da tokom novogodišnjih praznika budu u svojim domovima.

„Što se tiče mjera i situacije za vrijeme novogodišnjih praznika, možemo da zaključimo da je bilo stabilno što se tiče javnog reda i mira, bezbjednost u saobraćaju je bila dosta dobra, nije bilo težih saobraćajnih nezgoda. Što se kriminaliteta tiče, bilo je nekoliko krivičnih djela, koji se ogledaju u pokušajima krađe, što je bio slučaj i u ranijem periodu. Imamo jedan slučaj kršenja mjera, i uz pomoć tužilaštva protiv vlasnika jednog ugostiteljskog objekta podnijeta je krivična prijava“ , kazao je rukovodilac stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Blažo Ćetković.

Važeće mjere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje i Vlada Crne Gore na snazi su do naredne sedmice, međutim, zbog loše epidemiološke situacije u zemlji, pripadnici policije vršiće intenzivnu kontrolu i pratiti poštovanje mjera. Ćetković je apelovao i na vjernike koji dočekuju pravoslavni Božić da izbjegavaju bilo kakva okupljanja.

Prema ranije donešenim mjerama, rad ugostiteljskih objekata do 12. januara ograničen je do 22 sata, uz zabranu masovnih okupljanja na otvorenom dok je preporuka svim građanima  da predstojeće praznike provedu u krugu svoje porodice.

S. Vukčević

  • 1

    Radio