Sociale Më shumë

Ministria e Arsimit: Nga java tjetër me udhëzime të reja për funksionimin e shkollave

Prej tvteuta18:30, 8 Tetor 2020

Sistemi i ashtuquajtur “semafor” i zhvilluar nga Instituti për Shëndet Publik i Malit të Zi për nevojat e Ministrisë së Arsimit, bazuar në atë se si Ministria e arsimit dhe administratat e shkollës do të vendosin për funksionimin e shkollave në komuna, do të zbatohet nga java e ardhshme, pasi Instituti të publikojë gjendjen e fundit për fundjavë.
 Sipas Ministrisë së Arsimit, sistemi i semaforit nënkupton një vlerësim të situatës epidemiologjike në secilën komunë, i cili do të shprehet me ngjyra, dhe në komunat që janë në zonën e”kuqe” shkollat do të mbyllen përkohësisht, kurse në ato që janë në “jeshile”, masat përkohësisht do të lehtësohen.Kjo do të thotë që vendi do të ketë një sistem shkollor plotësisht të qartë dhe të bazuar në të dhëna që lehtësisht mund të përcillen nga publiku. “Sistemi i semaforit” i zhvilluar nga Instituti për sistemin arsimor nënkupton, ndër të tjera, që në bashkitë “e kuqe”, ku vlera e incidencës kumulative 14-ditore është mbi 800/100 000, shkollat ​​kalojnë në modalitetin online.  Nga ana tjetër, në komunat “e gjelbërta”, ku incidenca kumulative është nën 5 / 100,000, do të ketë masa të relaksuara, të tilla si dalja në pushim, si dhe ekziston mundësia e madhe për të zbutur dispozitat  në lidhje me mbajtjen e maskave ”, sqarojnë nga Ministria e Arsimit.  Mësimi praktik i shkollave profesionale do të kryhet në mënyrë të pavarur nga sistemi i semaforit, për shkak të specifikave të shkollave profesionale dhe pamundësisë për t’u praktikuar  në internet. Edhe Kopshtet do të trajtohen veçmas, dhe publiku do të informohet në kohën e duhur për çdo ndryshim në punën e tyre.  ”, thonë  nga Ministria.

  • 1

    Radio