Politikë Më shumë

MINISTRI ZENKA NË TAKIMIN E OKB-SË NË NEW JORK

Prej tvteuta17:11, 14 Mars 2019

Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave Mehmed Zenka është pjesëmarrës në mbledhjen e  Sesionit të 63-të të Komisionit të Statusit të Gruas pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara në Nju Jork. Ai gjatë qëndrimit në Sesion ka zhvilluar takime të shumta me pjesëmarrës nga vende të ndryshme, ndër të cilët edhe me Riina Sikkut, Ministre e Shëndetësisë dhe Punësimit të Estonisë si dhe me Ministrin e Drejtësis së Republikës së Irlandës David Staton. Ministrat Zenka dhe Sikkut janë dakorduar se Mali I zi dhe Estonia kanë një baskëpunim të mirë shumëvjeçar, posaçërisht në fushën e sigurisë informatike.
Ministri Zenka gjatë qëndrimit në Nju Jork poashtu u takua edhe me Ministrin e Drejtësis të  Irlandës David Staton I cili tha se Irlanda është e gatshme të ndihmojë Malin e Zi në procesin e hyrjes në BEdhe të shkëmbejnë praksat e mira dhe përvojat. Bashkëbiseduesit janë dakorduar se tema për statusin e gruas është aktuale dhe paraqet sfidë për periudhën e ardhshme.

  • 1

    Radio