POLITIKA Više

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava: Božićna šestitka

Prej tvteuta16:29 24 Decembar 2016

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Božića, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem srdačne čestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, svom sveštenstvu i redovništvu i svim katoličkim vjernicima, kao i protestantskim crkvama i svim vjernicima koji ovaj praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

 

Apostol Luka je zapisao da je nakon Isusovog rođenja rečeno: „Slava Bogu na visini, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja“! Želim da ove univerzalne poruke Božića postanu smjernice svim vjernicima. Tako ćemo očuvati najveću tekovinu moderne Crne Gore – viševjersko i tolerantno društvo u kome se ljudi poštuju i zajedno žive bez obzira na vjerske i nacionalne razlike. To je formula našeg uspjeha i to je dokaz da kod nas vjekovima žive najbolje hrišćanske vrijednosti.

Katolička crkva, protestantske crkve i vjernici u Crnoj Gori su svojim djelovanjem dali presudan doprinos u promovisanju univerzalnih hrišćanskih vrijednosti. Zato želim da se, u skladu s tim vrijednostima, Božić srećno i tradicionalno proslavi u hramovima, porodicama i među prijateljima.

 

M I N I S T A R

Mehmed Zenka

  • 1

    Radio