SPORT Više

Ministarstvo sporta renoviralo još jednu školsku sportsku salu

Prej tvteuta15:56 7 Maj 2018

Ulcinj, 07. maj 2018. –  Školska sportska sala JU OŠ ,,Maršal Tito” u Ulcinju, još jedan je u nizu renoviranih sportskih infrastrukturnih objekata, u čiju je rekonstrukciju i adaptaciju Ministarstvo sporta uložilo 34.800,00 eura. Ugovor o sufinansiranju  sanacije, rekonstrukcije i adaptacije te fiskluturne sale potpisali su oktobra prošle godine, direktor škole Arben Lunjić i ministar sporta Nikola Janović, koji ju je danas i simbolično otvorio.

Obilazeći salu sa saradnicima, rukovodstvom Opštine i škole, ministar Janović je kazao da je adekvatna sportska infrastruktura, preduslov za razvoj i rekreativnog i profesionalnog sporta i podsjetio da Ministarstvo sporta od osnivanja sarađuje sa lokalnim samoupravama, te da je u sportsku infrastrukturu, do sada u kontinuitetu uložilo više od pola miliona eura.

Janović je poručio, da kao  Ministarstvo sporta činimo sve što je u našoj moći da djeci obezbijedimo što kvalitetnije  uslove za bavljanje  sportom. U prilog tome je, kako je kazao, još jedna renovirana fiskulturna sala u koju je, uz podršku Vlade Crne Gore, Ministarstvo sporta investiralo gotovo 35 hiljada eura. ,,Budućnost crnogorskog sporta stanuje u ovim malim fiskulturnim salama, u kojima su oduvijek sazrijevali naši veliki sportisti – kazao je ministar sporta, zadovoljan što su Opština i uprava škole, ispoštovali ugovorom dogovorene rokove.

Učenici su u čast otvaranja sale,  demonstrirali stečeno znanje u taekwondou, nakon čega je ministar ozvaničio finale školskog takmičenja u stonom tenisu.

Direktor JU OŠ Arben Lunjić, saopštio je da su svi radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale opravdali tu vrijednu investiciju Ministarstva sporta, te da je sala dobila sasvim novi izgled i funkciju, na zadovoljstvo učenika, škole i sportskih klubova iz Ulcinja. Demontirani su, kako je kazao, stari  unutrašnji zidovi sale i urađeni novi, renovirane  elektro instalacije i ventilacioni odvodi, nove svlačionice, kupaonice, kanalizaciona i vodovodna mreža.

Otvaranju sale,  prethodio je sastanak u Opštini Ulcinj, na kojem je ocijenjeno da je renoviranje školske fiskulturne sale mali projekat, ali od velikog značaja za Ulcinj. Aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, zahvalio je ministru sporta Nikoli Janoviću na dosadašnjoj saradnji i izdašnoj podršci Ministarstva sporta u rekonstrukciji ulcinjske fiskluturne sale, koja će, uvjeren je, u narednom periodu, doprinijeti afirmaciji školskog i klupskog sporta u Ulcinju i biti u funkciji promocije i razvoja ulcinjskog turizma. Cungu je takodje kazao, da Opština uveliko radi na izradi projektne dokumentacije za izgradnju gradskog fudbalskog stadiona i sportskog centra na Velikoj plaži.

Podrška ministarstva, zaključeno je, nije izostala ni na ovogodišnjem Konkursu sa sufinansiranje sportskih subjekata, na kojem je Ministarstvo sporta od sedam prijevljenih, podržalo četiri ulcinjska sportska kluba u košarci, rukometu, odbojci i atletici, sa ukupno 8 hiljada eura, kao ni u organizaciji medjunarodnog teniskog takmičenja – Davis Cupa, održanog prošlog mjeseca u Ulcinju.

 

  • 1

    Radio