POLITIKA Više

Ministarka Pribilović posjetila opštinu Ulcinj

Prej tvteuta12:58 16 Novembar 2017

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je danas u radnoj posjeti opštini Ulcinj u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Tokom posjete, ministarka Pribilović i gradonačelnik Nazif Cungu razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Ulcinj u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave, reformi javne uprave na lokalnom nivou, sa posebnim akcentom na novi Zakon o lokalnoj samoupravi, koji je u postupku donošenja.

Ministarka Pribilović je istakla da je cilj posjeta opštinama produbljivanje saradnje i pomoći Ministarstva javne uprave u rješavanju problema koja opterećuju rad lokalnih samouprava, te istakla da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Predloga Zakona o lokalnoj samoupravi  unaprijediti funkcionisanje opština, kao i na adekvatan način urediti službenički sistem na lokalnom nivou. Takođe, upoznala je sagovornika da je u toku i izrada Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi, koji prepoznaje i lokalne samouprave u sistemu pružanja usluga.

Gradonačelnik Cungu je predstavio aktivnosti i aktuelne projekte koje je opština Ulcinj sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti reforme javne uprave na lokalnom nivou.

 

Ministarstvo javne uprave

  • 1

    Radio