AKTUELNO Više

Ministar Zenka čestita Kurban Bajram

Prej tvteuta17:19 21 Avgust 2018

Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama u svoje i  ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, upućujem najsrdačnije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i pripadnicima/ama islamske vjere.

Neka vam mubarek dani Kurban Bajrama podare zdravlje i radost, da ga proslavite u molitvi, u krugu porodice, prijatelja i komšija. Najveći i najljepši poklon od Boga je porodica, zato je nemojte zanemariti u ovim bajramskim danima. 

Simbolika Kurban Bajrama se ogleda u žrtvovanju i darivanju. Neka vjernici, u duhu najboljih islamskih vrijednosti, sa bližnjima i komšijama ne podijele samo bogatu  trpezu, već daruju plemenitost i pokažu saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima, naročito prema onima koji su u nevolji i kojima je potrebna naša ljubav i lijepa riječ.

Dio smo društva koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija, društva kojem nikada nije nedostajalo humanosti, razumijevanja i svijesti o poštovanju  bližnjeg.

Želim da bajramske vrijednosti vjernicima/ama islamske vjere srca ispune toplinom, molitvom, mirom i dobrotom, njihove domove radošću i iskrenim ljudima, i da iste budu podsticaj daljem jačanju povjerenja i saradnje među ljudima.

Neka se Kurban Bajram proslavi dostojanstveno i u duhu Islama. Svim građanima/kama islamske vjere  želim Bajram šerif mubarek olsun!

M I N I S T A R

Mehmed Zenka

 

  • 1

    Radio