AKTUELNO Više

Ministar Mehmed Zenka čestita Božić

Prej tvteuta16:17 24 Decembar 2018

Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika, katoličkog Božića, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem srdačne čestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću,  sveštenstvu i redovništvu, svim katoličkim vjernicima/ama, kao i protestantskim crkvama i svim vjernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

Želim da ovaj svijetli praznik provedete u zdravlju, miru i sreći. U duhu harmonije i međusobnog poštovanja, neka nas Božić podstakne da u sebi donesemo ljubav i radost.

Božić širi radost, donosi praštanje, donosi milost svima koji ga proslavljaju u porodičnom hramu i među prijateljima. Poruke mira, praštanja, pokajanja, ljubavi i sloge kao osnova hrišćanske crkve i vjere, vjekovima snažno žive u Crnoj Gori i utiču na jačanje tolerantnog i primjerenog viševjerskog, višenacionalnog i višekulturnog društva.

Ovaj praznik je prilika da podsјetimo da smo društvo koje njeguje različitosti, međusobno uvažavanje i razumiјevanje.  Crna Gora je prepoznata kao multikonfesionalna država u kojoj se ljudi poštuju, zajedno žive bez obzira na vjerske i nacionalne razlike.

Stoga, ovaj sveti praznik nas uvijek iznova podsjeća da se svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i harmonije u društvu i zajednici u kojoj živimo. U duhu dobrih odnosa i uvažavanja, Božić jača povezanost i slogu među ljudima.

U želji dа prеdstојеćе dаnе prоvеdеtе u duhоvnоm miru, zаdоvоlјstvu i pоrоdičnој srеći, ispunjеni rаdоšću kојu nоsi vеliki hrišćаnski prаznik, јоš јеdnоm vаm žеlim srеćаn Bоžić.

Ministar

Mehmed Zenka

  • 1

    Radio