AKTUELNO Više

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka sastao se sa ambasadorom Slovačke Borisa Gandela

Prej tvteuta15:09 8 Jun 2022

Slovačka je od samog početka pouzdan i snažan partner Crne Gore na njenom integracionom putu za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, rekao je ambasador Slovačke u Crnoj Gori Boris Gandel.

On je pozdravio formiranje nove Vlade istakavši da je jako važno da Crna Gora nastavi svojim evropskim putem. Ujedno, prema njegovim riječima, proširenje Evropske unije je i proširenje njene stabilnosti.

„Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava ima značajnu ulogu u tom procesu, budući da su temeljna prava važan dio najznačajnijeg pregovaračkog poglavlja“, istakao je ministar Gjeka.

On je rekao da je Vlada Crne Gore jasno pokazala stav o važnosti oblasti zaštite i unapređenja ljudskih i manjnskih prava jer je vratila samostalnost Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava.
Crna Gora je niz godina bila primjer po isticanju važnosti zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava, rekao je Gjeka, jer smo imali Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, što je bio rijedak slučaj i u regionu i šire. Uložićemo potreban trud da nastavimo gdje se stalo i pojačamo aktivnosti u cilju bolje vidljivosti i podizanja nivoa svijesti ukupne javnosti o pitanjima zaštite ljudskih i manjinskih prava i sloboda, naveo je Gjeka.

Sagovornici su se saglasili da dvije države baštine odlične odnose, imaju izuzetan politički dijalog i nastaviće kroz projektne aktivnosti da unapređuju saradnju u cilju boljeg i uspješnijeg ostvarivanja ljudskih i manjinskih prava.

  • 1

    Radio