AKTUELNO Više

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj sastao se ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks

Prej tvteuta15:58 23 Jun 2022

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj sastao se ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.

Ambasadorka Medoks je čestitala ministru Dukaju stupanje na dužnost, te izrazila zadovoljstvo zbog mogućnosti da Ujedinjeno Kraljevstvo svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave i poboljšanja kvaliteta javnih usluga, kroz modernizaciju i inovacije u javnom sektoru. Ona je kazala da će Ujedinjeno Kraljevstvo u narednom periodu ispitati mogućnosti za pružanje podrške unapređenju informacione i sajber bezbjednosti.

„Uspješnost naše saradnje se ogleda i u realizaciji zajedničke komunikacione kampanje za promociju značaja i upotrebe elektronskih ličnih karti u procesu digitalizacije za građane i biznis zajednicu u cilju povećanju digitalne pismenosti, kao i informisanosti o javnim uslugama koje su dostupne elektronskim putem“, kazala je ambasadorka Medoks.
Ministar Dukaj je zahvalio na dosadašnjoj podršci britanske Vlade na planu unapređenja javne uprave u Crnoj Gori, snaženju administrativnih kapaciteta, prenošenjem znanja i vještina u oblastima državne uprave i realizaciju zajedničkih programa i projekata, te digitalizacije javnih usluga.

Ministar Dukaj je ambasadorku upoznao sa prioritetima u radu Ministarstvom javne uprave, te drugim projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizacije,koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave.

„Pred nama je puno izazova i odgovor na te izazove vidimo u poboljšanju kvaliteta javne usluge, modernizaciji u javnom sektoru, s posebnim akcentom na razvoj e-uprave i digitalnog društva, sajber bezbjednosti i decentralizaciji lokalnih samouprava. Kao i unapređenju zakonskih rješenja o SPI, o elektronskom dokumentu i inspekcijskom nadzoru i novi Zakon o Vladi usklađen sa najboljim praksama dobrog upravljanja “, zaključio je Dukaj.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju na temelju buduće podrške i saradnje

  • 1

    Radio