POLITIKA Više

Ministar Bošković otvorio Sajam suvenira u Podgorici

Prej tvteuta17:36 18 Maj 2016

Ministar prosvjete Predrag Bošković otvorio je danas, 18. maja na Rimskom trgu Sajam suvenira koji su povodom obilježavanja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti pod sloganom “Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo”, organizovale obrazovno-vaspitne ustanove opštine Podgorica u saradnji sa Glavnim gradom – Podgorica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete.

Pored ministra Boškovića, Sajmu su prisustvovali i ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović. 

Ministar Bošković je prilikom otvaranja Sajma čestitao svim građanima praznik – deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore. On je pohvalio učenike i nastavnike koji su uložili svoj trud i kreativnost slaveći rođendan svoje države sa humanim ciljem jer će sav prihod od prodaje suvenira biti uložen u liječenje djece oboljele od kancera.  Ministar je pozvao posjetioce Sajma da učestvuju u kupovini suvenira i time učine humano djelo, ali i daju stimulans preduzetništvu i kreativnosti učenika.

Od prodaje suvenira na Sajmu u Podgorici prikupljeno je 2.738 eura koji će biti donirani NVO Fenix – Udruženju roditelja djece oboljele od kancera.

Sajam suvenira uljepšali su učenici obrazovno-vaspitnih ustanova koji su za posjetioce izveli bogat kulturno-umjetnički program.

U četvrtak, 19. maja Sajam suvenira biće održan na Trgu “13. jul” u Pljevljima i u dvorištu JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju.

  • 1

    Radio