AKTUELNO Više

Miloševiću određeno zadržavanje do 72 sata

Prej tvteuta19:40 22 Decembar 2022

Bivšem direktor Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), određeno je zadržavanje do 72 sata. On će sjutra će biti sporveden kod sudije za istragu.

Miloševićev advokat, Vladan Bojić, kazao je da se neće žaliti na tužilačko zadržavanje, ali da hoće ako sjutra bude produženo, prenio je portal RTCG.

Milošević je, podsjećamo, sinoć uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u sklopu istrage o državnom švercu cigareta, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Milošević je takođe početkom oktobra uhapšen u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu ANB-a i SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

On je tada, nakon obavljenog informativnog razgovora u policiji, a u okviru istrage akcije ANB-a i SDT-a o navodnom švercu cigareta, pušten.

Par dana nakon saslušanja u policiji, Milošević je podnio ostavku na funkciju direktora Uprave prihoda iz carina iz, kako je tada kazao, moralnih razloga.

  • 1

    Radio