HRONIKA Više

Miloš Medenica ostaje u pritvoru

Prej tvteuta12:34 7 Septembar 2023

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je prijedloge advokata Sonje Manojlović, Stefana Jovanovića, Nikole Ivanovića i Miloša Vuksanovića da se ukinu pritvori Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću i Marku Vučiniću. To je saopšteno na današnjem suđenju bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim optuženima.

Troje osumnjičenih terete se za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja, prenosi RTCG.

Viši sud je, takođe, odbio prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva o spajanju postupaka protiv Milice Vlahović-Milosavljević i Vesne Medenice sa postupkom koji se vodi protiv kriminalne grupe koju je navodno formirao Miloš Medenica. Taj dio postupka razdvojen je u julu, na prijedlog advokata Nikole Martinovića, jer je on tada smatrao da „nema potrebe da Vlahović-Milosavljević godinama čeka kraj suđenja protiv velikog broja okrivljenih zbog samo jedne optužbe protiv nje“.

  • 1

    Radio