Aktuale Më shumë

Millatoviq me liderët botërorë në Samitin e Paqes për Ukrainën

Prej tvteuta12:25, 15 Qershor 2024

Presidenti Jakov Millatoviq do të marrë pjesë në Samitin e Paqes për Ukrainën, me ftesë të Presidentes zvicerane Viola Amherd, i cili mbahet sot dhe nesër në Burgenstock.

Siç njoftoi Presidenca, ky samit përfaqëson një platformë kyçe për dialogun dhe vendosjen e një paqeje të drejtë dhe të qëndrueshme në Ukrainë, bazuar në të drejtën ndërkombëtare dhe Kartën e Kombeve të Bashkuara.

“Qëllimi i samitit është të promovojë një kuptim të përbashkët të një kuadri të mundshëm për arritjen e paqes, si dhe të përcaktojë një udhërrëfyes për procesin e ardhshëm të paqes. Përveç kësaj, tema me interes më të gjerë ndërkombëtar, duke përfshirë sigurinë bërthamore dhe ushqimore, lirinë do të diskutohet për çështjet e lundrimit dhe humanitare”, thuhet në deklaratë.

Pjesëmarrja në samit u konfirmua nga liderë të shumtë botërorë, duke përfshirë presidentin Millatoviq, presidentin ukrainas Zelensky, presidentin francez Macron, nënpresidenten amerikane Kamala Harris dhe shumë të tjerë.

Mali i Zi, si një anëtar i përgjegjshëm i bashkësisë ndërkombëtare, i kushton rëndësi të madhe iniciativave të paqes dhe në këtë mënyrë kontribuon në mënyrë aktive në vendosjen e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare.

  • 1

    Radio