AKTUELNO Više

Miljan Knežević ukrotio tunu od 109 kilograma, dugačku preko dva metra

Prej tvteuta18:34 4 Avgust 2020

Voda je ambijent u kome se ulcinjanin Miljan Knežević snalazi baš kao i na kopnu. Upravo proteklog vikenda, ovaj sportski ribolovac u moru kod Ulcinja  ugledao je a potom i ulovio morsku neman, tunu od 109 kilograma. Borbu sa plavorepom tunom, Miljan je vodio kod ostrva Stari Ulcinj u mjestu Kruče, na dubini od oko 12 metara.

„Ne može se još opisati osjećaj, jer treba dana da se sublimira nešto što čekate dvadeset godina. U pitanju je plavorepa tuna, teška 109 kilograma, dugačka 2,05m. Ulovio sam je kod ostrva Stari Ulcinj, na dubini od oko 12 metara, i u trećem – četvrtom zaronu sam bio na toj poziciji. U jednom trenutku čuo sam zvuk sitne ribe i pretpostavio sam da je u blizini neki predator. Imao sam sreće da je pogodim kako treba, jer je to ipak riba koja se teško ukroti“, kazao je vidno uzbuđeni Knežević.

 Ovako veliki trofej nije bilo lako ukrotiti, jer baš kao svaka ranjena životinja, tako i morske ribe, do zadnjeg atoma snage vode bitku za život. Miljanov trofel se vješto borio, ali je na kraju sve završeno kako je Miljan i zamislio, i u tom trenutku njegovoj sreći nije bilo kraja.

„Ribu sam izvukao , ali je u međuvremenu bilo pehova, otkinula se, otplivala, i morao sam da je tražim. Bilo je mnogo teško plivati gotovo kilometar do obale i vući je toliko dugo. Bio je to doživljaj pun adrenalina i uzbuđenja, i kad sam je izvukao na površinu – zaista sam bio presrećan“.

Ova vrste tune često se viđa u ulcinjskom podmorju. Miljan je još ponosniji na to što je ovakav trofej ulovio puškom, što je rijetkost. U duhu sportskog ribolova, Miljan je ovaj, kao i druge ulove, zadržao za sebe i svoju porodicu.

 „Prema mojim informacijama, ovo je vjerovatno najveća tuna koja je ulovljena puškom. Ovakvi kapitalci se uglavnom love na štap i parangale, ali je to već druga vrsta ribolova. Ribu sam svakako zadržao i rado ću je podijeliti sa porodicom i prijateljima“, kazao je vlasnik jednog od većih kapitalaca koji su ulovljeni u prethodnom periodu u Ulcinju.

  • 1

    Radio