EKONOMIJA Više

Milatović u posjeti Opštini Ulcinj – „Ulcinju nedostaju projekti, prethodne vlasti nedovoljno izdvajale“

Prej tvteuta13:23 23 April 2021

U cilju realizacije što bolje turističke sezone i pripremama pred njen početak, u radnoj posjeti Opštini Ulcinj boravio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sa svojim saradnicima, na kojima je najviše riječi bilo o tome kako Opština, koja se već mjesecima nalazi u teškoj finansijskoj situaciji može okrenuti kapitalnim investicijama, a koje su u prethodnom periodu izostale iz više razloga.

Milatović je naglasio  da je Ulcinj druga po značaju turistička destinacija na crnogorskom primorju, te je izrazio stav Vlade da se najjužnijoj crnogorskoj opštini nastoji povratiti stari sjaj, koji je, kako smatra – izgubljen zbog loših odluka u prethodnom periodu.

„Pominjali smo značajne infrastrukturne projekte koji nedostaju Ulcinju, a iz kapitalnog budžeta do sada je izdavajano nedovoljno sredstava u poređenju sa drugim opštinama. Neki od razloga za to su i nekompletiranje projektne dokumentacije, nadam se da će se to u nekom narednom periodu ubrzati“, ocijenio je Milatović.

Opštinu  Ulcinj bi ubrzo mogla blokirati naplata rate kredita  u iznosu od 900 hiljada eura, što će ponovo stopirati kapitalne investicije i finansiranje opštine. Milatović je obećao da će te probleme predočiti i u ministarstvu finansija, a do sada su Vladi upućena tri zahtjeva za odobravanje sredstava za projekte vezane za izgradnju kino sale, nastavak bulevara Teuta i investicije za vodovodnu infrastrukturu. Ti zahtjevi su na čekanju zbog neusvajanja budžeta Crne Gore, ali su prema ranijem obećanju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića stavljene u prioritetne investicije.

„Opština Ulcinj je u teškoj situaciji nije od danas, nego od ranije i u tom pravcu sam ministru uputio pitanje i očekujemo pomoć od Vlade i ministarstva, jer opština sama ne može da se izbori sa time“, kazao je predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio