SliderMN Više

Milatović položio zakletvu: Biću predsjednik svih građana Crne Gore

Prej tvteuta13:33 20 Maj 2023

Pred poslanicima Skupštine Crne Gore, novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je svečano položio zakletvu i stupio na dužnost predsjednika države.

Milatović je položio zakletvu i naveo da osjeća posebnu odgovornost jer preduzima dužnost predsjednika Crne Gore.

„Imamo posebnu odgovornost što preduzimam odgovornost da vodim državu u kojoj sam rođen. Da sam mogao da biram rodio bih se baš ovdje na najljepšem parčetu zemlje protkanom viševjekovnom borbom za opstanak „, naglasio je on.

Naveo je da će biti istinski predsjednik svih građana.

„Umjesto da iznova vodimo bitke koje su završene, vrijeme je da izađemo i da se okupimo oko ljubavi prema Crnoj Gori i oko želje za boljim životom i uređenom zemljom. Kao predsjednik predstavljajću svakog od nas da tamo gdje su nas dijelili nađemo slogu. Pomirena Crna Gora je jedina prava Crna Gora „, kazao je Milatović u svom obraćanju.

On je istakao da je njegova misija Crna Gora jednakih šansi za sve građane. Novoizabrani predsjednik države  naveo je da je spreman da bude generator dijaloga. On je dodao da je građanima vraćena nada u bolje sjutra, ali je dodao, da se mora i dalje raditi na održivom ekonomskom modelu.

Milatović je naveo da će u međunarodnim akitvnostima raditi na ekonomskoj promociji Crne Gore i da će je predstaviti kao destinaciju za investicije.

Inauguraciji prisustvovali su poslanici, predsjednici zemalja regiona, ambasadori stranih zemalja,i brojni međunarodni zvaničnici.

  • 1

    Radio