SliderMN Više

Milatović: Đukanović gubi tlo pod nogama jer zna da gubi izbore. PES nosi baklju slobode

Prej tvteuta22:09 15 Mart 2023

Ulcinj je ponos cijele Crne Gore, ono što nažalost nije na ponos ni Ulcinju ni Crnoj Gori jeste devastirana privreda. Ulcinj je u prošlom vijeku bio motor turizma, a danas je ukupan udio u turizmu spao sa nekadašanjih 40% na 10-15%. To je između ostalog kazao predsjednički kandidat „Pokreta Evropa sad!“ Jakov Milatović, u specijalnom izdanju emisije „Focus“ u susret predsjedničkim izborima 19. marta.

Milatović je kazao da je prihvatanje kandidature za predsjedničke izbore za njega bio izazov, te da je on „preuzeo baklju slobode“ od njegovog saborca Milojka Spajića, kojem je ranije Državna izborna komisija odbila kandidaturu.

„Pobjeda na izborima u Podgorici bi bila pirova pobjeda da je gospodin Đukanović ostao predsjednik Crne Gore. Znate i sami puls našeg naroda i ogromnu podršku koju ima „Pokret Evropa sad“… U teškim okolnostima sam preuzeo odgovornost i uzeo tu baklju slobodne, ljepše, bogatije i pravednije Crne Gore. Lako se boriti za sve to kada znate da iza sebe imate građane Crne Gore, kojima je više dosta podjela, siromaštva, tajkunskih privatizacija, uništenih hotela, problema sa prijateljskimzemljama iz regiona. To su sve stvari koje ja i svi ljudi crne gore žele da ostavimo u prošlosti“, ocijenio je Milatović.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo previše rano da se neko iz tek formirane stranke, kao što je „Pokret Evropa sad“ kandiduje na ovim predsjedničkim izborima, Milatović je ocijenio da misli da u poređenju sa aktuelnim predsjednikom države „ima dovoljno znanja, iskustva i međunarodnih konktakata da zemlju izvede na pravi evropski put“.

 „Uvjeren sam da ću uvesti zemlju u EU, vratiti jedan dio dijaspore koji je otišao zbog ovog gospodina Đukanovića, trasirati zemlju kod kredibilnih investitotra koji će uz naše resurse i naše ljude stvarati novu dodatnu vrijednost i otvarati nova radna mjesta, bez reketa, konsultantskih ugovora….“ kazao je Milatović.

On je kazao da je njegov glavni politički rival Milo Đukanović, a da u drugim kandidatima ne vidi protivnike.

„Mi smo imali predsjednika koji je iz Crne Gore iznosio novac na tajne of-šor račune po inostranstvu. Ništa drugo da ne znate, samo to da znate, dovoljno je da kažete tom ečovjeku dosta i da se okrenemo drugim stvarima. Ono što me razlikuje u odnose na druge kandidate je što ja govorim svojim djelima, biću predsjednik svih građana, uvešću zemlju u EU, biću korektivni mehanizam koji će uvijek vraćati teme od suštinskog znaćaja za ljude u zemlji, a to su zeme unaprijeđenja životnog standarda, ravnopravnosti i jednakosti“, poručio je Milatović.

Milatović je ocijenio da podrška aktuelnog predsjednika Vlade u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, predsjedničkom kandidatu Demokrata Aleksi Bečiću „nije dovoljno okrenuta ka pobjedi nad Milom Đukanovićem“ i da je to odluka koja nema adekvatnu podršku njegove baze.

„Mi i gospodin Abazović smo stari znalci, imali smo dobru saradnju i uradili smo dosta zajedničkih stvari i za benefit Ulcinja i mislim da on to cijeni…  Imali smo period političke konfrontacije kada je srušio tu Vladu i napravio novu uz pomoć DPS-a, ali se sjećate da sam ja taj koji je nakon izbora u Podgorici pružio ruku gospodinu Abazoviću i pozvao ga da zajedno gradimo novu gradsku upravu u Podgorici. Ja ne želim da komentarišem njegov izbor da podrži gospodina Bečića, jer smatram da je on (Bečić) častan i pošten čovjek i volio bi da svi zajedno,  zajedno  i sa partijama manjinskih naroda,u narednom periodu gradimo Crnu Goru koja je ljepša, bogatija, pravednija i siguran sam da će tako i biti“, ocjenjuje Milatović.

On je najavio i da bi u susret vanrednim parlamentarnim izborima mogao biti oformljen inicijalni opštinski odbor PES-a u Ulcinju.

„U fazi smo formiranja infrastrukture po cijeloj Crnoj Gori i Ulcinj nam je u tom smislu vrlo važan, nadam se da ćemo u susret vanrednim parlamentarnim izborima oformiti jedan inicijalni odbor, na tome radimo, imamo sjajne ljude koji će vjerovatno predvoditi naš tim. Danas sam obišao i Stari grad, ulcinjsku rivijeru, Malu plažu, razgovarao sa građanima i dodatno predstavio samoga sebe i moju viziju Crne Gore“, poručio je Milatović.

Pogledajte kompletan intervju ispod:

 

 

  • 1

    Radio