AKTUELNO Više

Mihailović: “Situacija u Belgiji ozbiljna,i sportisti trpe zbog cijele situacije“

Prej tvteuta11:00 30 Mart 2020

Košarkaš belgijskog prvoligaša Okapi Alstara, ulcinjanin Vladimir Mihailović trenutno je na pauzi od poslovnih obaveza i nalazi u gradu Alst, u Belgiji. On je za posljednje izdanje jutarnjeg programa „Novi dan“ kazao da je situacija u Belgiji djelimično pod kontrolom.

„Liga je privremeno suspendovana 13. marta. Iako nam je ponuđeno da se vratimo u Crnu Goru, odlučio sam sa svojom porodicom da ipak ostanem u Belgiji, kako ne bih rizikovao sigurnost porodice“, tvrdi Mihailović.

Belgijske vlasti produžile su vanredno stanje do 21. aprila, a u takvim okolnostima nemoguće je održavati fizičku spremnost, što je dodatni teret za Vlada ali i njegove saigrače.

„Situacija je dosta ozbiljna, mada nema zabrane kretanja i dozvoljeno je kretanje do dvije osobe u grupi, a dozvoljeno je  obavljanje dnevnih obaveza. Nema policijskog časa, i mislim da to za sada nije neophodno, jer se građanima dozvoljava da provode koliko – toliko vremena napolju“.

Sa dozom razočarenja i nevjerice svijet sporta dočekao je  vijest o otkazivanju  ovogodišnjih Olimpijskih  igara u Tokiju, koje su zvanično odgođene za narednu godinu. Vladimir kaže da je to dobra odluka, jer će se time sportisti sačuvati od zaraze, i dodatno se pripremiti za narednu godinu.

„Vjerujem da je to moralo biti otkazano, iako ima dosta vremena. To je dobra odluka jer sportisti nijesu u mogućnosti da treniraju i do zvaničnog početka Olimpijade nadam se da će sve doći na svoje“, tvrdi košarkaš, rodom iz Ulcinja, koji i za naredne dvije godine ima potpisan ugovor sa belgijskim klubom.  

  • 1

    Radio