Aktuale Më shumë

Meta nuk ka shkelur Kushtetutën

Prej tvteuta09:27, 17 Shkurt 2022

Gjykata Kushtetuese e Shqipërisë ka marrë vendimin të mos e shkarkojë Ilir Metën nga posti i Presidentit të Republikës, raporton A2CNN.

Kërkesa për shkarkimin e Presidentit për shkelje të rënda të Kushtetutës u depozitua në kushtetuese nga Kuvendi i Shqipërisë, pas miratimit të raportit të ngritur nga komisioni hetimor. Me datën 9 maj, dy javë pas zgjedhjeve të 25 prillit, Kuvendi i Shqipërisë, e miratoi atë me 104 vota pro, 7 kundër, 2 abstenim dhe 1 e pavlefshme.

Megjithatë, Gjykata Kushtetuese në vendim arsyeton se nuk ka gjetur shkelje të rënda të kushtetueses për shkarkimin e Ilir Metës.

 

/a2cnn

  • 1

    Radio