Aktuale Më shumë

Mercator blen zinxhirin e dyqaneve Franca

Prej tvteuta17:11, 31 Maj 2023

Kompanitë Mercator-CG dhe zinxhiri tregtar “Franca” nënshkruan sot kontratën e shitjes me të cilën Mercator-CG merr përsipër objektet e shitjes me pakicë të Francës në pothuajse të gjitha komunat në Mal të Zi. Kjo është blerja e parë e Fortenova Group në rajon, me të cilën kompania arrin një nga qëllimet e saj strategjike – të forcojë rrjetin e dyqaneve në tregjet e Evropës Juglindore dhe të sigurojë disponueshmërinë e tyre për klientët përmes rritjes dhe blerjeve të zinxhirëve lokalë të shitjes me pakicë.

Transaksioni ishte miratuar më parë nga Agjencia për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe me zbatimin e tij, Mercator-CG, e cila operon nën markën IDEA, forcon praninë e saj në tregun e të gjithë vendit. Zinxhiri tregtar në pronësi të familjes Franca ka 67 dyqane, shumica prej të cilave janë në Podgoricë, 13, pasuar nga tetë në Budva dhe shtatë në Bijelo Polje.

Me blerjen e dyqaneve të reja, rrjeti i shitjes me pakicë IDEA rritet në gati 200 dyqane dhe me marrjen e 900 punonjësve të Franca, rëndësia e kompanisë Mercator-CG si një nga punëdhënësit më të mëdhenj në vend forcohet edhe më tej , pasi IDEA do të punësojë gjithsej më shumë se 2500 persona. Si punëdhënës, Mercator-CG mori përsipër të gjitha detyrimet kontraktuale ndaj punonjësve të rinj.

 

  • 1

    Radio