DRUŠTVO Više

Menadzment RTCG: Reakcija na tekst Dragoljuba Vukovića o RTCG

Prej tvteuta13:32 8 Avgust 2022

U vezi sa kritikama koje je u svom javnom sopštenju iznio gospodin Dragoljub Vuković i njegov Media centar, rukovodstvo Javnog servisa bi željelo da naglasi da je otvorena komunikacija sa predstavnicima civilnog društva jedan  od temeljnih prioriteta nove uprave, i samim tim – osnov reformi koje su započele 2021 godine. Tokom prethodne godine smo demonstrirali u više navrata otvorenost prema konsturktivnim kritikama, spremnost da uočene propuste prihvatimo i pokrenemo njihovo ispravljanje. To je suština Javnog servisa kakvog ga shvatamo i odgovornost prema građanima u čijem interesu djelujemo. Takođe, smatramo da time dajemo doprinos konstruktivnim javnim polemikama, tokom kojih se suočavaju različita mišljenja, vježbanju zdravog javnog dijaloga i stvaranju novih vrijednosti za crnogorsko društvo.
Međutim, saopštenje gospodina Dragoljuba Vukovića i njegovog Media centra nažalost obiluje netačnim i pogrešnim činjenicama.
Što se tiče njegovih tvrdnji da je metodologija sabiranja podataka gledanosti različitih kanala Javnog servisa – “besmislena” i “gruba manipulacija”, uputili bi ga na kolege iz Evropske radiodifuzne unije (European Broadcasting Union – EBU), kao krovne evropske mreže javnih servisa, koji upravo koriste takvu metodologiju prilikom mjerenja gledanosti TV kanala na nacionalnom nivou.
Otvorenost prema konstruktivnom dijalogu, saradnja sa međunarodnim institucijama i primjena evropskih standarda predstavljaju granične vrijednosti okvira unutar kojeg djeluje nova uprava RTCG. Nemamo namjeru da se vraćamo unazad u lokalne neozbiljne rasprave o partijskim i klanovskim interesima, koji su kolektivno ugroženi ovim promjenama.
Gospodin Dragoljub Vuković i njegov Media centar dalje tvrde da Javni servis krije podatke o povjerenju građana, koji predstavljaju osnovno mjerilo kvaliteta rada RTCG. Slažemo se oko važnosti tih podataka, i istovremeno obavještavamo gospodina Dragoljuba Vukovića i njegov Media centar da su podaci o povjerenju gradjana u Javni servis predstavljeni javnosti u sklopu izvjestaja o snazi brenda RTCG, zajedno sa misijom OEBS u Crnoj Gori početkom jula 2022. Istraživanje je dostupno i na portalu RTCG i sajtu misije OEBS, i zaista je neprijatno da moramo poštovanog gospodina Vukovića demantovati po pitanju stvari koje je izuzetno lako provjeriti osnovnim onlajn pretragama. Tim prije što ti podaci o povjerenju građana u Javni servis  potvrdjuju trend sasvim suprotan od onog koji on “pretpostavlja”. A to nisu jedine informacije koje su zasnovane na “pretpostavkama”, jer na portalu RTCG može naći sve izvještaje i ugovore koji su po snazi zakona dostupni javnosti, ukljucujuci i ugovor trenutnog generalnog direktora. Što se izvjestaja za 2021. godinu – oni će biti dostupni, u skladu sa poslovnom praksom, čim budu i zvanično verifikovani. Ako gospodina Dragoljuba Vukovića i njegov Media centar brine pitanje transparentnosti – izuzetno nam je drago da iskoristimo ovu priliku i potvrdimo da Javni servis u potpunosti poštuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama, i da je statistika pozitivnih odgovora u skladu sa tim zakonom – krajnje pozitivna.
Ostajemo otvoreni za sve vrste kritika i sugestija, svjesni da kvalitet reformi Javnog servisa u velikoj mjeri zavisi i od doprinosa civilnog društva. Međutim, smatramo da ovakva saopštenja ne doprinose konstruktivnoj kritici procesa održivih reformi Javnog servisa, započetih prethodne godine, već potenciranjem nasljedja starih garnitura – predstavljaju eho vremena koja su nepovratno za nama. Ljudi koji su odgovorni za to negativno nasljeđe više ne utiču na rad Javnog servisa. S druge strane, svi kadrovi koji su se i u prošlosti trudili da doprinesu promjenama, a istovremeno pokazali spremnost da svoje nesporne profesionalne kapacitete stave u funkciju daljih reformi  –  I dalje su aktivno uključeni u rad Javnog servisa, na opšte zadovoljstvo.
Menadžment RTCG

  • 1

    Radio