SliderMN Više

Memoradum o saradnji sa Eko fondom – fokus na čišćenju Port Milene

Prej tvteuta10:25 21 Mart 2023

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i izvršni direktor Fonda za žaštitu životne sredine Crne Gore (Eko fond) Draško Boljević potpisali su Memorandum o saradnji kojim je planirana saradnja na realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti koji za krajni cilj imaju poboljšanje kvaliteta života i zaštite životne sredine i energetske efikasnosti u Ulcinju i Crnoj Gori.

Osnovni cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji je organizovanje zajedničkih akcija čišćenja kanala Port Milena, koje će Eko Fond i Opština Ulcinj uvrstiti u svoje ovogodišnje programe rada. Opština Ulcinj će do kraja radne sedmice dostaviti Fondu svu neophodnu dokumentaciju kako bi blagovremeno počela priprema akcije.

Predsjednik Bajkraktari se zahvalio izvršnom direktoru Eko-fonda Drašku Boljeviću i njegovoj ekipi na profesionalnom pristupu i velikoj motivaciji da buduća saradnja urodi plodom, dok je direktor Boljević izrazio uvjerenje da je ovo samo prvi korak ka dugoročnoj saradnji za dobrobit svih građana i brojnih turista koji posjećuju opštinu Ulcinj.

Djelatnost Eko fonda je realizacija projekata i sličnih aktivnosti u oblasti očuvanja, održivog korišćenja, zaštite i unaprijeđivanja životne sredine, energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora i energije na državnom i lokalnom novou. Cilj Eko fonda je da bude jedan od ključnih mehanizama za zatvaranje pregovaračkog Poglavlja 27 – životna sredine.

  • 1

    Radio