Politikë Më shumë

Medojeviq: Pa marrë parasysh mospajtimet, do ti propozoj partisë përkrahjen e qeverisë së re

Prej tvteuta13:58, 21 Nëntor 2020

Kryetari i Lëvizjes për Ndryshime, Nebojsha Medojevic, tha në një deklaratë për Pobjeda se në mbledhjen e kryesisë së partisë, e cila është planifikuar për 28 nëntor, ai do të rekomandojë që organet e kësaj partie të mbështesin kabinetin e Zdravko Krivokapiq.

“Unë do të propozoj të mbështet qeveria e Krivokapiq, pavarësisht nga të gjitha mosmarrëveshjet me konceptin, prioritete, qëllimet dhe mënyrën e formimit,” tha Medojeviq për Pobjeda.

Ai nuk u përgjigj drejtpërdrejt nëse kjo mbështetje do të jepej me afat, duke pasur parasysh mosmarrëveshjet e mëdha dhe mosbesimin.

“Kjo do të varet nga rezultatet e punës së qeverisë, ne ende nuk e dimë përbërjen dhe planet e saj.”  Ky është një eksperiment i paparë.  Ne do t’i japim qeverisë një shans të tregojë se çfarë di dhe çfarë mund të bëjë.  Askush nuk e di se si do të funksionojë kjo qeveri dhe çfarë marrëdhënie do të ketë me parlamentin dhe shumicën e re parlamentare.  Sepse vetëm Ura është e kënaqur, partitë e tjera janë jashtë pushtetit ”, tha Medojeviq.

Ai nuk deshi të komentojë deklaratat e tij të mëparshme në lidhje me Krivokapiq, duke thënë se  do të prononcohet kur të formohet qeveria.

Më herët, Medojeviq e akuzoi  kryeministrin e caktuar se ishte “blerë nga Djukanovic”, kurse në pozitë të pafavorshme vendosi edhe udhëheqësin e Demokracisë së Re Serbe, Andrija Mandiq, duke deklaruar publikisht se Kisha Ortodokse Serbe dhe Peshkopi Joanikije morën pjesë në tradhëtinë e votuesve, diçka që ai th se ja ka transmetuar Mandiq. Ky i fundit i mohoi këto pretendime.

  • 1

    Radio