Sociale Më shumë

Mbi 15.000 fëmijë në Mal të Zi jetojnë në varfëri

Prej tvteuta10:01, 20 Nëntor 2017

Në Mal të Zi në varfëri jetojnë mbi 15.000 fëmijë, shumica e të cilëve janë pjestarë të familjeve me tre ose më shumë fëmijë, me një prindër ose prindër të papunësuar. Nga Banka e Ushqimit theksojnë se një numër i madh i tyre jetojnë në varfëri relative, që do të thotë se kanë një standard shumë më të ulët se ai normal.  Ato gjithashtu sugjerojnë tatim zero për ushqimet e fëmijëve si dhe rritjen e kompensimit për fëmijë.

  • 1

    Radio