Sociale Më shumë

Mbi 1400 punonjës mjeksor të papunë

Prej tvteuta09:59, 29 Nëntor 2016

Sipas të dhënave të Entit për punësim, në Mal të Zi aktualisht janë të papunë mbi 1400 persona që kanë përfunduar fakultetin e mjeksisë dhe degëve të tjera medicinale.

Prej tyre 252 janë stomatologë, kurse 1112 i takojnë profileve të tjera. Numrin më të madh e përbëjnë teknikët e medicinës, motrat medicinale dhe doktorët e medicinës. Sipas përfaqësuesve të sindikatit të shëndetit, një nga arsyet e papunsisë është edhe problemi i specializimit të atyre që përfundojnë shkollimin, programi për të cilin nuk ka ndryshuar prej vitit 1998.

  • 1

    Radio