Aktuale Më shumë

Mbështetja e Letonisë për përpjekjet reformuese të Malit të Zi

Prej tvteuta16:36, 1 Shkurt 2022

Mali i Zi dhe Letonia janë vende me ngjashmëri nga e kaluara dhe e tashmja, të cilat kanë një miqësi të ndërtuar dhe një vizion të qartë të përbashkët brenda anëtarësimit në Aleancë dhe të ardhmes evropiane, tha zëvendëskryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq në një takim me ministrin e Jashtëm të Letonisë Edgars Rinkeviç.

Zëvendëskryeministri Abazoviq falënderoi Letoninë për mbështetjen e vazhdueshme për Malin e Zi në fushën e integrimit evropian dhe theksoi përkushtimin e vendit tonë për përmbushjen e masave dhe kritereve të përkohshme si kusht për anëtarësimin në BE.

“Në këtë kuptim, Abazoviq theksoi se Mali i Zi është i përkushtuar ndaj parimeve kryesore të politikës së jashtme – aleancës brenda Aleancës, integrimit evropian dhe bashkëpunimit të fqinjësisë së mirë,” tha Zyra e Zëvendëskryeministrit në një deklaratë.

Abazoviq tha se Mali i Zi është i hapur ndaj çdo forme bashkëpunimi ekonomik me Letoninë mike.

  • 1

    Radio