SliderMN Više

Mavrić podnio Zahtjev za suspenziju i razriješenje Čobe sa mjesta direktorice „Maršal Tita“

Prej tvteuta14:44 13 Septembar 2023

Nakon lišavanja slobode direktorice Osnovne škole „Maršal Tito“, Medine Čobe, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo prevara u ime turističke agencije, reagovao je predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj, Ardijan Mavrić, koji se zahtjevom za razriješenje obratio ministru prosvjete Miodragu Vojinoviću.
Mavrić podnio zahtjev u ime SO Ulcinj i građana Ulcinja
„Danas svaki građanin Ulcinja priča o novim dešavanjima u Osnovnoj školi „Maršal Tito“. Kao roditelj te škole, građanin i predsjednik Skupštine, osjećam obavezu da reagujem i obratim se nadležnom ministarstvu radi narednih koraka kako bi se povratio ugled škole, koja je u poslednjim godinama bila praćena mnogim kontroverzama. Nadam se da ćemo u budućnosti imati direktora koji će dostojno predstavljati ovu obrazovnu instituciju i započeti podizanje obrazovnog standarda škole“, navodi se u fejsbuk objavi Mavrića.
U zahtjevu se navodi da „zahtijeva da se pokrene postupak suspenzije i razriješenja funkcije direktorice“.
Mavrić
„Smatramo da je imenovana kao predstavnik ministarstva prosvjete prekršila etički kodeks, koji bi svi izabrani funkcioneri trebali poštovati, naročito lica koja su odgovorna za obrazovanje i vaspitanje mladih“, navodi se u zahtjevu.

  • 1

    Radio