SPORT Više

Mavrić dočekao rukometašice -rezultat za istoriju traži i veću podršku grada

Prej tvteuta16:31 24 Maj 2023

Zbog fantastičnih rezultata koji su tokom godine ostvarile, rukometašice, upravu i sponzore ŽRK Ulcinj danas je u sali Skupštine opštine dočekao predsjednik SO Ulcinj Ardian Mavrić. Mavrić se sa saradnicima zahvalio rukometašicama, upravi i trenerima na sjajnom drugom mjestu u Prvoj rukometnoj ligi.

„Ovo je jedan mali prijem za ŽRK Ulcinj upravo zbog zavidnih rezultata i time smo htjeli da im pružimo i jednu vrste institucionalne podrške, ja lično kao predsjednik Skupštine i skupštinska služba želimo da podržimo sve sportove u Ulcinju, ne samo ženski rukometni klub,  nego i sve ekipne i individualne sportove“, poručio je Mavrić.

Trener Milorad – Miki Despotović zahvalio se predsjedniku Skupštine na podršci, ali je poručio da grad i opština treba da u većoj mjeri podrže klub, koji zbog finansijskih nemogućnosti ne može igrati Ligu šampiona.

„Napravili smo jedan rezultat koji će ostati ispisan zlatnim slovima u istoriji ulcinjskog sporta. Mislim da su cure ove godine izvukle na svoj karakter i da  su dale sve od sebe, i na kraju je sve to dalo rezultate. Apelujem na opštinu i sve strukture u gradu, da li je moguće da klub koji je izborio Kup EHF funkcioniše bez generalnog sponzora. Ne možemo funkcionisati bez generalnog sponzora, bilo je priča ranije da nema igračica iz Ulcinja, sada imamo sve igračice iz Ulcinja i neke od njih sa svega 14 godina koje igraju Prvu ligu…  Iskreno mislim da ovaj klub zaslužuje malo veću pažnju od drugih“, poručio je Despotović.

Saigračice i uprava oprostile su se od sjajne Ane Radović, koja nastavlja svoju karijeru dalje, te je u emotivnom obraćanju u sali skupštine izrazila veliku zahvalnost klubu u kojem je blistala. Na današnjem prijemu rukometašicama, upravi i sponzorima uručene su i zahvalnice.

  • 1

    Radio