POLITIKA Više

Maša Radulović: Nezaposlenost, glavni problem mladih u Ulcinju

Prej tvteuta14:18 25 Januar 2018

Koalicija “Za zdravi Ulcinj – građanski hrabro” SNP-DF-slobodni građani Ulcinja

Izjava za javnost

(25. januar 2018.)

 

Jedan od najvećih problema mladih ljudi u Ulcinju, kao uostalom i  u cijeloj Crnoj Gori, je nezaposlenost. Činjenica je da i pored završenih škola i stečenih diploma, nemamo posao kada se vratimo u svoj grad. Zato velika većina ili ostaje tamo gdje je stekla diplomu ili jednostavno odu još dalje, najčešće u inostranstvo.

Zar nije žalosno da mi, mladi ljudi, svoje znanje treba da pokazujemo i da se dokazujemo u nekim drugim sredinama, a ne u svom gradu koji toliko volimo, a koji nam jednostavno zbog loše uprave ne pruža takvu mogućnost?

A itekako smo mu  potrebni, znamo to već godinama. Znaju to i starije generacije, koje su gotovo iscrpile sve svoje intelektualne moći, a i strpljenje koje godinama unazad crpi nepravda.  Potreba za mladim, obrazovanim kadrom je neophodna, a Ulcinjani to znaju. Ulcinjska lokalna uprava nije u stanju da takve ljude zadrži. Nerijetko smo u situaciji da se zapitamo da li naš grad zaista teži ka zadržavanju stručnih pojedinaca ili onih koji su stekli diplome na ovaj ili onaj način?

Nažalost, praksa nam daje najbolji odgovor.

Mladi su pokretačka snaga svakog društva. Njihovo djelovanje u društvenom i političkom životu je izvor rasta i razvoja svakog grada. Sa druge strane je i potreba nas mladih da doprinesemo svemu tome. Kao nekad naše starije kolege, spremni smo da stvaramo temelje saradnje, poštovanja i razumijevanja, da intenziviramo komunikaciju u smislu  zajedničkog djelovanja i pronalaženja rješenja za probleme koji se tiču nas mladih, a u svrhu dobrobiti našeg grada.

 

 

Maša Radulović, kandidat za odbornika i nosilac izborne liste

  • 1

    Radio