AKTUELNO Više

Marniković:“Epidemiološka situacija  u Ulcinju stabilna,  porast broja pozitivnih i testiranih“ 

Prej tvteuta10:38 6 Januar 2021

U posljednjim danima 2020. godine broj pacijenata koji su pozitivni na kovid-19 u Ulcinju spustio se na gotovo 30, dok je nakon katoličkog Božića i novogodišnjih praznika broj testiranih ali i broj pozitivnih pacijenata u porastu. Direktor Doma zdravlja Ulcinj dr Pavle Marniković ocjenjuje da je broj testiranih u porastu i zbog putovanja građana tokom novogodišnjeg raspusta, te i da je u ponedjeljak zabilježeno 76  pregleda u kovid ambulanti.  U Domu zdravlja ima dovoljno testova, a na rezultate PCR analiza čeka se najviše jedan dan.  Među zaposlenima u domu zdravlja trenutno nema inficiranih kovidom, dok je manji broj medicinskih sestara na bolovanju.

„Za potrebe kovid pacijenata angažovana su dva epidemiologa, dr Miro Knežević i dr Adis Martinović koji su uz dr Krešnika Mustafu dostupni pacijentima u Ulcinju“, kazao je Marniković.

Marniković vjeruje da će građani biti disciplinovani i u narednim danima poštovati mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, a koje su na snazi do 11. januara.

  • 1

    Radio