Sociale Më shumë

Markoviq: Është e qartë se rusët ishin organizatorë

Prej tvteuta10:19, 21 Shkurt 2017

Kryeministri Dushko Markoviq beson se rusët Vladimir Popov dhe Eduard Shirokov , gjegjësisht Shishmakov, janë organizatorë të  tentativës për grusht shteti me  16 tetor të vitit të kaluar.  “Ata nuk duan të na shohin si anëtarë të NATO-s, por do të donin të fitonin në zgjedhje disa parti  të tjera anti – NATO.  Kërcënimi ishte real dhe serioz.

Ky ishte një kërcënim jo vetëm për Malin e Zi, por edhe për demokracinë tonë dhe të sistemit politik, ” tha Markoviq. Shiskmakov deri në vitin 2014 punoi si atashe ushtarak në ambasadën ruse në Poloni, deri kur  vendi e shpalli persona non grata për shkak të dyshimit se ishte spiun rus, u konfirmua nga Sky News.

  • 1

    Radio