SPORT Više

Marija Vuković drugu godinu zaredom najbolja sportistkinja Crne Gore

Prej tvteuta15:45 22 Decembar 2022

Atletičarka Marija Vuković proglašena je za najuspješnijeg sportistu/sportistkinju Crne Gore, drugu godinu zaredom, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Vuković je u ovoj godini osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, te zlato na Mediteranskim igrama.

Ona se nalazi na devetom mjestu svjetske rang liste.

„Marija je dočekala najblistaviji trenutak karijere nakon četvrtog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu u martu i osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Oranu. Osim ovih uspjeha Vukovićeva je debitovala i na mitinzima Dijamantske lige i zasluženo postala prva koja je dvije godine zaredom dobila ovo priznanje, te se sa dvije titule pridružila rukometašici Katarini Bulatović i vaterpolisti Aleksandru Ivoviću“, navodi se u saopštenju COK.

Najbolja ženska selekcija je naša rukometna reprezentacija koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, dok su nagradu za najbolju mušku reprezentaciju podijelile muška rukometna i streljačka ekipa (disciplina trap).

„Lavovi“ su zauzeli 11. mjesto na Evropskom prvenstvu, što je njihov najbolji plasman na nekom velikom takmičenju. Streljačka ekipa je osvojila deveto mjesto na Svjetksom prvenstvu.

Priznanje za najbolju mladu sportistkinju podjelile su bokserka Bojana Gojković i Anđela Berišaj (tekvonodo).

Gojković je osvojila srebrne medalje na Evropskom prvenstvu i Mediteranskim igrama. I Berišaj je stigla do srebra i to na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

I nagrada za najboljeg mladost sportistu je podijeljena – otišla je u ruke boksera Mirka Šarčevića i Gracija Stjepčevića (boćanje).

Stjepčević je krajem oktobra osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu za omladince u boćanju u Francuskoj, u disciplini brzinsko izbijanje, a nedugo zatim, Tivćanin okitio se bronzom na seniorskom šampionatu planete u Turskoj.

Šarčević je i u 2022. osvojio medalju sa velikog takmičenja. Okitio se bronzom na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji u kategoriji do 71 kilogram.

Dobitnicima će nagrade biti uručene na svečanosti na Vili Gorica, koja će se održati 27. decembra.

  • 1

    Radio