TURIZAM @sr Više

Marđonović:“Moramo se navići na novu normalnost, politika „otvori – zatvori“ neefikasna“

Prej tvteuta10:45 21 Jul 2021

Nova normalnost je poznat fenomen, međutim pandemija je to profilisala na način da se traže digitalne kompetencije. To je u razgovoru za TV Teuta ocijenio direktor Udruženja hotela Crne Gore i Zanatske komore Boris Marđonović, koji smatra da  da privreda i građani moraju napredovati u skladu sa novim zahtjevima.

„ Kada govorimo o privredui moramo imati drugačiji pristup. Kada imamo ovakvu novu normalnost, tu su tri scenarija – jedan je u obliku slova V,  što znači totalni pad i totalni rast, drugi je u obliku slova U, koji je postepeni pad i postepeni rast, i a najgori je u obliku slova L, što znači da je drastični pad koji se nastavlja ravnom linijom“, ocjenjuje Marđonović.

Na pitanje kako produžiti sezonu u Ulcinju, Marđonović kaže da imamo sve potencijale za produženu, cjelogodišnju sezonu.

„Moramo definisati šta je to što imamo a što je globalno interesantno. Tu mislimo na bogatstvo i priču Starog grada i povezanost Servantesa, priča o Šabataju Ceviju, tu je i Solana, dakle ponuditi nešto što je Vaš globalni brend  na kojima možemo graditi budućnost našeg turizma. Ako smo oslonjeni samo na kupališni turizam, imamo situaciju da kada počne školska godina, turisti odlaze što nikako nije dobro“, zaključuje Marđonović.

Siva ekonomija, nepoštovanje zakona i pravila su realnost koja je i dalje veliki problem, isključivo zbog nedostatka političke volje. Marđonović dodaje i da je na djelu konstantno prebacivanje lopte i odgovornosti sa jedne institucije na drugu, misleći na rad Opštine Ulcinj i komunalnih organa na jednoj, i Uprave za inspekcijske poslove na drugoj strani.

„Mi smo kao asocijacija predložili, da ne kažem zahtijevali, da se primjenjuju aktuelni zakoni, jer nije dobro da postoje dvojni standardi. Kada malo bolje zagrebete, doćićete do saznanja da su vlasnici  lokala, koji na Maloj plaži prave buku – lokalni političari,i sve vam je jasno“, zaključuje Marđonović.

Više u intervju ispod:

 

  1. Vukčević

  • 1

    Radio