Sociale Më shumë

Marash Dukaj: Ka filluar permiresimi i gabimeve ne tekstet mesimore

Prej tvteuta17:07, 9 Korrik 2015

Drejtori i pergjithshem I drejtorise per arsimim te popujve pakice prane ministrise se arsimit te Malit te Zi, Marash Dukaj tha per Tv Teuta se procesi I shmangjes se mangesive te shumta ne arsimin ne gjuhen shqipe ka filluar te realizohet. Vitin e ri shkollore filloristet do te perdorin Abetaren kombetare, kurse ne tekstet shkollore kane filluar permiresimet ne drejteshkrim dhe toponime, te cilat kishin gabime te shumta. Dukaj tha se ka hartuar nje plan te punes dhe ka vizituar te gjitha shkollat ku mesimi zhvillohet edhe ne gjuhen shqipe, keshtuqe ka arritur te regjitroje mjaft verejtje me te cilat do te merret ne vazhdimesi.

  • 1

    Radio